Margrith Vrenegoor

Voorstellingen met acteurs, film, dansers uit de top van het moderne danscircuit, symfonieorkesten, met slechts één acteur, opera, voorstellingen op locatie...een greep uit het veelzijdige werk van regisseur Margrith Vrenegoor.

Margrith Vrenegoor maakte als artistiek leider en regisseur van Courage in co-productie met de Stadsschouwburg Amsterdam en het Concertgebouw Amsterdam een groot aantal multidisciplinaire en dans-voorstellingen, zoals Hiroshima mon amour naar het gelijknamige filmscript van Marquerite Duras met de dansers Anne Affourtit en Dries van der Post.

Als uitgangspunt voor haar voorstellingen gebruikt zij vaak teksten die niet voor theater zijn geschreven.
Zij bewerkte een groot aantal romans, filmscripts en liederencycli voor toneel, dans, opera. Zie: Scripts
Ze werkte met componisten als Willem Breuker (muziektheaterversie van Kees de Jongen), met Boudewijn Tarenskeen (de Gijsbreght en Labdakos/Oeidipus triologie).

En met componisten als Guus Janssen, Toek Numan en David Dramm.
Voor het Concertgebouw Amsterdam maakte o.a. zij de muziektheaterproductie Hotel Mahler en de kameropera Op Drift. Zij schreef en regisseerde concert-voorstellingen voor o.a het Concertgebouworkest, Janine Jansen, Het Radiofilharmonisch Orkest en Het Orkest van het Oosten.

Daarnaast ontwikkelde zij samen met Toek Numan (componist), Peter Claassen (filmer) en Eric Robbilard (presentator) een baanbrekende, vernieuwende concertserie, waarbij kinderen na 5 uur voorbereiding op school samen met een symfonieorkest een concert kunnen geven. Zie lijst met artikelen: Hoe overleef ik klassieke muziek?

Deze concertserie wordt komend seizoen uitgebreid met Concert Voor Rafiq, met als muzikale basis de eerste symfonie van Mahler.


Margrith Vrenegoor
Producties
Archief

Interview
Medewerkers
Adres
1000sterren.nl Meespeelconcerten
Facebook